skip to Main Content

2019 Læsø Kunstfestival, beretning 2018 – 2019.

Læsø Kunstfestival startede i fantastisk solskinsvejr ved Læsø Saltsyderi i 2018. Åbningen var så velbesøgt, at folk måtte parkere langt væk langs vejen. 36 kunstnere præsenterede deres kunst på de ophængte plancher ved Saltsyderiet. Borgmester Karsten Nielsen holdt den officielle åbningstale og The Læsøngers sørgede for god musik. Mere end 6000 besøgende besøgte vores udstillinger, workshops, performances, foredrag og musikaften.
Morten D. D. holdt et velbesøgt, spændende, indholdsrigt og underholdende foredrag. Læsø Posten skrev flot om Kunstfestivalen og TV2 Nord kom på besøg og lavede en udsendelse, der blev sendt i TV2 Nord. Kunstkatalogerne var gratis, blev delt ud – og det var også en stor succes.
Efter Kunstfestivalens afslutning blev der sendt evalueringsskemaer ud til de deltagende kunstnere. De viste stor tilfredshed med at deltage. Mange ønskede at deltage igen, flere kom til, også fra andre lande: Norge, Sverige, Finland og Tyskland. Vi måtte sige nej til et par stykker, der gerne ville deltage. I 2019 har vi haft 40 udstillere.
En stor glæde var det, at vi blev kontaktet af Jess Jessen-Klixbøll, der tilbød os samarbejde med Læsø Tårnet og Læsø Museum. På Læsø Museum har vi valgt at lave en fællesudstilling med ét værk fra hver kunstner. Også Læsø Garnspinderi ville gerne lægge lokaler til udstilling. Desuden samarbejder vi med Læsø Kunst og Kultur ApS på den måde, at vi har fået lov at udstille i det tidligere Per Kirkebys Atelier.
Her holdt vi også foredrags/musikaften. Poul Christensen fortalte om arbejdet med at få Læsø på Unescos verdensarvsliste, og The Læsøngers og Üze Oldenburg underholdt med deres fremragende musik. Vejret var pragtfuldt, stolene sat op udendørs til ca. 130 tilhørere.
Som noget nyt har nogle kunstnere valgt at arbejde med ”Kunst i det Fri”, og vi har haft kunstskattejagt med fine præmier. Igen i år har vi haft workshops og performances til glæde for børn og voksne.
Pop up-koncerter rundt på udstillingsstederne er med til at sprede god stemning.
1700 flotte kataloger er blevet delt ud gratis. Plakater sat op rundt omkring og flyers fordelt. Beachflag viser vej til udstillingerne. Vi er med på Facebook og vores hjemmeside www.laesoekunstfestival.dk fortæller om begivenhederne , kunstnerne, presse, TAK TIL, mm.
Vi har annonce og lidt tekst i Kunstavisens Kunstguide, som kommer ud i 12000 eks. Journalist fra Kunstavisen har været her.
Vi møder stor opbakning på Læsø: fra kommunen, Læsø Færgen, Læsø Fiskeindustri, Fiskeriforeningen, Læsø Museum, der har stillet lokaler til rådighed og udlånt museumsskibet Ellen til udstilling, Læsø Tårnet og Læsø Garnspinderi. Desuden har vi mange sponsorer blandt erhverv og privatpersoner på øen og vi får meget fin opbakning af Læsø Posten. På Visit Læsø er også omtale af LKF. Vi har øget vores medlemstal til 65 medlemmer.
TAK til alle, der har bidraget med at gennemføre Festivalen og har støttet os.
Tak til bestyrelsen for et fint samarbejde.

Vi ses igen i uge 30 i 2020.

Formand Kirsten Holm

– En tilføjelse efter generalforsamlingens afslutning: 7770 besøgte vores udstillinger og arrangementer rundt på øen.

Back To Top