skip to Main Content

Dejligt at starte med planlægning af årets Kunstfestival efter den store succes i 2017, hvor ca. 5000 besøgte vores udstillinger rundt på øen, – i år har vi haft over 6000 besøgende. Så Læsø Kunstfestival har bevist sin levedygtighed og er blevet et ”fyrtårn” blandt begivenhederne på Læsø.

I efteråret deltog Kunstfestivalen som eneste forening ”udefra” i Læsø Kommunes ”Sundhedsdag” i Læsø Hallen. Vi havde en bod, hvorfra vi fortalte om Kunstfestivalen. Sundhedsdagen drejede sig om at være aktiv, engageret og samarbejde med andre.

Vi deltog også i Kommunens Kulturrådsmøde i april. Vi synes, det er vigtigt, at være med de steder, hvor vi som forening kan bidrage med noget. Her delte vi vores flyers ud.
Vi har hvert år flere usikkerhedsområder, vi skal se på:
Hvilke udstillingssteder råder vi over næste år?
Hvilke kunstnere deltager?
Hvordan ser vores budget ud? Fonde skal ansøges.
I år har vi fået fondsstøtte fra Region Nordjyllands Kulturpulje, Læsø Brand Fonden og Læsø Fiskeindustri. Mange tak for det.

Ugens program skal fastlægges: I år har vi haft aftenforedrag med museumsinspektør Morten D.D. Hansen: ”Læsøs Fantastiske Naturhistorier”. Skolens Samlingssal var næsten fyldt til et yderst spændende foredrag. Vores trofaste musikere har taget navnet: The Læsøngers. De gav en fin aftenkoncert i Vesterø Bødehus og spillede utrætteligt pop op-koncerter rundt på udstillingsstederne hele ugen. Desuden gav de en stemningsfuld blodmånekoncert på Stokken. Desuden var der performances og mange velbesøgte workshops for børn og voksne.

I år har vi fået lavet 1200 af vores flotte kataloger til uddeling. Desuden har vi uddelt flyers og sat plakater op rundt på øen. Vi har beachflag, der viser vej til udstillingsstederne. Der er sat PR op ved Brugsens plæne i Byrum og hver kunstner har udfyldt en planche med eget materiale ved Læsø Saltsyderi, hvor den festlige åbning fandt sted med musik og taler, bl.a. af Læsøs borgmester, der har vist stor opbakning til Kunstfestivalen.

Vi er med på Facebook og vores hjemmeside, www.laesoekunstfestival.dk fortæller også om begivenhederne, kunstnerne, presse, ”TAK til”, m.m.
Vi møder meget stor opbakning på Læsø: fra Læsø Kommune, Læsø Fiskeindustri og Fiskeriforeningen – med lån af Bødehusene hvert år. Museumsforeningen med udlån af Museumsskibet ELLEN til udstilling. Desuden har vi mange sponsorer blandt erhverv og privatpersoner på øen. Desuden får vi meget fin opbakning af Læsø Posten. TV2 Nord bragte indslag i de regionale nyheder 28 juli kl. 19.30. P4, landsdækkende radio, lavede kort interview før festivalen. På VISIT LÆSØ kan man også finde omtale af Læsø Kunstfestival. Kunstfestivalen har øget medlemstallet til 56 medlemmer.

Så tak til alle, der har bidraget med at gøre Læsø Kunstfestival 2018 til den store succes med over 6000 glade og interesserede besøgende. Vi ses igen i uge 30 i 2019!

Kirsten Holm, formand for Læsø Kunstfestival.

Back To Top