skip to Main Content

Lotus Freya

Lyrikoplæsning til festivalåbningen mandag kl. 11, Læsø Saltsyderi
4. Lyrikmusikperformance “Spred mig ud på åbent hav” med Jens Rueskov Nielsen, Üze Oldenburg og Karina Bjerregaard ved Strandvejen 23, Vesterø tir. d. 23.7 kl. 21. Gratis, medbring stole/tæpper.
Ved dårligt vejr: Vesterø Havn Bedding.
16. Lyrikoplæsning til akustisk koncert med The Læsøngers og Üze Oldenburg på Bouet fre. d. 26.7 kl. 22. Gratis, medbring stole/tæpper.
18. Lyrikmusikperformance: »Der brænder en ild« med Jens Rueskov Nielsen og Karina Bjerregaard ved Tanghus Maries Hus, Gl. Havnevej 1, Gl. Østerby tor. d. 25.7 kl. 16.30. Gratis, medbring stole/tæpper.
Ved dårligt vejr: Østerby Havn Bødehus.
Performance og workshop

Performance: Spred mig ud på åbent hav
Kom til en stemningsfuld aften ved Strandvejen 23, tirsdag d. 23. juli kl. 21.00 med musiklyrikperformance i Læsøs fortryllende natur ved havet i Vesterø. Omgivet af en installation i klitterne af grafiker Karina Bjerregaards kranietryk synger musiker Jens Rueskov Nielsen egne stærke kompositioner med Karina på kor, lyriker Lotus Freya læser berørende Læsødigte, og spillemanden Üze Oldenburg spiller dragende på drejelire.
Denne performance kredser om havet og døden, men som en hyldest til livet med udgangspunkt i Jens’ Geranium Blues, hvor forgængeligheden forbindes med liv, genfødsel og en dans i det evige kredsløb.
Det er ganske gratis. Medbring selv stol eller tæppe. Mød Üze Oldenburg med hans drejelire ved Strandvejen 23 kl. 21.00, og han vil føre publikum til installationen i klitterne.
”Spred mig ud på åbent hav” er specielt lavet til Læsø Kunstfestival 2019 med fokus på site specific land art og har urpremiere i denne konstellation. Du er meget velkommen!

Når jeg er død og borte
Spred mig ud på åbent hav
Så du må ud og gå på vandet
Hvis du vil danse på min grav
Geranium Blues

Der Brænder en ild torsdag d. 25.7 kl. 16.30. Gratis.

“Der brænder en ild” er en berørende og personlig lyrikperformance om Lotus barndomsoplevelser og familieliv på Læsø med live musik af Jens Rueskov Nielsen og live maleri af grafiker Karina Bjerregaard.
Du tages på en poetisk rejse i ord, lys og billeder ind i barndomsminder fra gamle tanghuse og Læsøs natur, som forbindes med et stærkt tilhørsforhold og en kærlighed til øen.
I år opføres lyrikperformancen helt ekstra ordinært i haven ved tanghuset ”Marie hus” i Gammel Østerby, som ejes af Lotus’ familie, og som er udgangspunkt for flere af digtene. Du skal selv medbringe stol eller tæppe. Bagefter inviteres publikum til et visit indenfor i det gamle hus.

”Der brænder en ild berørte mig dybt og bragte tårerne frem. Via Lotus’ indlevende og nærværende oplæsning, så kom jeg selv i tanke om min egen bedstemor og familieliv som barn. Samtidig blev jeg taget med ind i de gamle tanghuse, som er så unikke for Læsø. Kan så varmt anbefales”.

Mobil: 2398 7539
Jagtvej 29c, 1. th., 2200 Kbh. N
Back To Top