skip to Main Content

Læsø Kunstfestival er noget ganske særligt. På en ø, hvor solen altid skinner, mødes kunstnere, turister fra ind- og udland og øboere på kryds og tværs for at opleve de mange forskellige udstillinger. De kommer for at lytte til musik, foredrag, snakke med kunstnerne og måske selv prøve at lave kunst på en af kunstnernes workshops. Der er noget for både børn og voksne.
Keramiker Kirsten Holm fik ideen til Læsø Kunstfestival i 2011, og arrangerede den første gang i 2012 i samarbejde med Karina Bjerregaard. Det var fra begyndelsen en stor succes. Over 3.000 gæster besøgte udstillingsstederne rundt om på øen, og i de lune aftener blev der lyttet til foredrag, digte og levende musik. I 2021 besøgte ca. 10.000 gæster festivalens udstillinger, koncerter, workshops osv. som en del af  festivalens 10 år som vigtig kulturoplevelse på Kattegats smukke ø.
I 13, 14 og 15 blev der, foruden billedkunst, kunsthåndværk og skulpturer, sat fokus på danske sangskrivere. Musikerne udvekslede inspiration og erfaring med kunstnere indenfor maleri, skulptur, og sammen fortalte de tilhørerne om inspiration og proces. Der blev også knyttet kontakter til kunstnere fra andre nordiske lande. I 2015 og 16 var fokus på nordisk mytologi, hvor også Læsø Skoles elever blev inddraget i male- og musikarrangementer. De senere år har der været fokus på samspillet mellem kunst og natur.
Læsø Kunstfestival er mere levende end nogensinde. Læsø er med sin natur og med sit lys (og friske fisk) i lige så stor grad som Skagen en inspirationskilde til mange slags kunst. Mange kunstnere bor eller har lange ophold på øen. På Læsø Kunstfestival kan du møde og få en snak med nogle af dem.
Festivalens formål er at styrke, udvikle og inspirere kulturen på Læsø på tværs af fastboende og kunstnere udefra, samt gæster fra ind- og udland.

Se billeder fra Læsø Kunstfestival 2022 her.

Se billeder fra Læsø Kunstfestival 2021 her.

Se aflysning af Læsø Kunstfestival 2020 her.

Se billeder fra Læsø Kunstfestival 2019 her.

Se billeder fra Læsø Kunstfestival 2018 her.

Se billeder fra Læsø Kunstfestival 2017 her.

Se billeder fra Læsø Kunstfestival 2016 her.

Se billeder fra Læsø Kunstfestival 2015 her.

Se billeder fra Læsø Kunstfestival 2014 her.

Se billeder fra Læsø Kunstfestival 2013 her.

Se billeder fra Læsø Kunstfestival 2012 her.

Back To Top